Aproximativ 400 de microîntreprinderi gălățene pot alege să plătească impozit pe profit, de anul viitor Recomandat

De la 1 ianuarie 2023, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor devine opțional, conform modificărilor Codului fiscal adoptate de Guvern, astfel că aproximativ 400 de microîntreprinderi din Galați pot opta pentru plata impozitului pe profit, conform modificărilor Codului fiscal adoptate recent de Guvern.

„Conform bilanțurilor depuse pentru anul 2021, la nivelul AJFP Galați erau un număr de 22.020 de societăți comerciale plătitoare de impozit pe venitul microîntreprinderilor, din care un număr de 438 de societăți comerciale au cifra de afaceri cuprinsă între 500.000 și 1.000.000 de euro. Este vorba, deci, de un procent de aproximativ 2% din totalul plătitorilor de impozit pe venitul microîntreprinderilor).

Facem precizarea că, din cei 438 de agenți economici care pot trece la impozit pe profit în anul 2023 (sub rezerva faptului că datele definitive și criteriile de analiză se vor evalua și stabili cu certitudine la data de 31 decembrie 2022), un număr de 31 de societăți comerciale înregistrează pierdere contabilă. Acestea, dacă vor trece la impozit pe profit și vor continua să înregistreze pierdere fiscală, vor plăti impozit pe profit zero.

La acestea se vor adăuga societățile care realizează preponderent venituri din consultanță și management, care nu au cel puțin un salariat, sau cei care optează, în condițiile legii (domeniile HoReCa)”, se arată într-un raport prezentat de AJFP Galați în ședința Comisiei de dialog social din cadrul Prefecturii.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.