O stație de pompare a apei mai performantă, în Valea Orașului Galați Recomandat

În zona Valea Orașului din municipiul Galați au demarat lucrările pentru realizarea unei noi stații de pompare performante, informează Primăria municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal SA.

Datorită acestei stații, capacitatea de preluarea a apelor pluviale în această zonă va crește cu 60%, de la 17.000 mc/oră la 27.000 mc/oră.

Lucrările sunt de mare complexitate, întrucât adâncimea necesară realizării stației este de 12 metri. Practic, noua stație va avea o capacitate de preluare a apelor provenite din precipitații de 10.000 de mc/oră (respectiv 2 pompe de mare capacitate de 5.000 de mc/oră fiecare), în condițiile în care în prezent stația de pompare existentă în Valea Orașului are o capacitate de 17.000 de mc/oră, conform surselor citate.

Stația de pompare, ce va fi alimentată separat cu energie electrică de forță, va fi amplasată pe strada Al. Moruzzi, în intersecția cu străzile Dogăriei și Răsăritului, în apropierea Spitalului General Căi Ferate Galați.

Lucrările fac parte din amplul proiect cu fonduri europene derulat de către operatorul Apă Canal la nivelul județului, în cadrul căruia municipiul Galați beneficiază de lucrări de peste 17 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea sistemului de apă și canalizare.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.