Orban: ”Nu ne permitem dublarea alocațiilor” Recomandat

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, duminică seară, la România TV, despre dublarea alocaţiilor copiilor şi a declarat: ”Vom căuta o soluţie, nu ne putem permite dublarea alocaţiilor”.”Vom da o garanţie privind dublarea alocaţiilor, dar va trebuie să gândim un timing, un calendar de creştere a alocaţiilor”, a adăugat premierul.

Premierul a mai spus că pensiile vor fi crescute, dar nu poate preciza procentul de majorare.”Le vom creşte în aşa fel încât să le putem să le plătim fără să tipărim bani”, a afirmat primul ministru.

Orban a mai precizat că ”sistemul de pensii nu trebuie gândit pentru astăzi, pentru moment, pentru a aduce voturi în alegeri, ci trebuie gândit să fie stabil, sustenabil”.

”Procentul cu care vor creşte pensiile nu poate fi, deocamdată, anunţat public. E ca într-o companie, dacă scad veniturile, nu poţi să măreşti salariile”, a declarant Ludovic Orban.”În condiţiile astea nu poţi să-ţi baţi joc de oameni şi să le promişi lucruri pe care nu le poţi realiza. Vom lua decizia de a creşte pensiile, le vom creşte dar le vom creşte în aşa fel încât să le putem să le plătim fără să tipărim bani. Ca să poţi plăti pensiile trebuie să ai garanţia că ai resursele financiare necesare. Nu putem ajunge în situaţia ca să dăm toţi banii în ajutoare sociale, pe salarii în sectorul public, pe subvenţionarea bugetului de pensii, avem nevoie de investiţii astea sunt motoarele de creştere economică”, a adăugat premierul.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.