Imprimă această pagină

Firmele gălățene care activează pe piața forței de muncă, verificate de ITM Recomandat

Duminică, 06 Noiembrie 2022 0

În perioada 24-28 octombrie, Inspecția Muncii a desfăşurat campania naţională pentru verificarea respectării prevederilor legale de către persoanele juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare forţă de muncă în străinătate precum și a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă de către agenţii de muncă temporară şi de către utilizatorii salariaţilor temporari.

„Migraţia forţei de muncă este un fenomen încă prezent în societatea românească, cetăţenii români apelând la societăţile de intermediere sau la persoane fizice pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate. Nerespectarea prevederilor legale pentru medierea şi plasarea cetăţenilor români în străinătate poate fi un punct de plecare în constituirea traficului de persoane în scop de muncă, urmate de consecinţe sociale şi economice negative.

Activitatea de ”leasing de personal” desfăşurată de agenţii de muncă temporară, prin punerea la dispoziţia utilizatorilor români sau străini a lucrătorilor în baza contractelor de muncă temporare, reprezintă un segment important pe piaţa muncii din România, multe firme apelând la acest serviciu”, arată reprezentanții Inspecției Muncii.

La nivelul judeţului Galaţi, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați – serviciul control relaţii de muncă au efectuat 19 controale din care: 12 controale la persoane juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare forţă de muncă în străinătate; 6 controale la agenții de muncă temporară și 1 control la un utilizator al salariaților temporari.

În urma controalelor efectuate a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 10.000 lei un agent de muncă temporară care presta activitate având autorizația de funcționare (conform HG nr.1256/2011) expirată.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)