„Dunărea de Jos” din Galați, prima universitate în care ANAF și-a prezentat serviciile Recomandat

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a început marți, 8 noiembrie, o serie de prezentări ale „Serviciilor oferite contribuabililor”, în colaborare cu universitățile de prestigiu din România.

Primul eveniment a fost găzduit de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și va consta într-o prezentare explicativă și, totodată, interactivă, în care au fost abordate subiecte precum rolul și importanța ANAF în societate, dezvoltarea României pe baza taxelor colectate, serviciile electronice oferite de ANAF prin intermediul cărora contribuabilii își pot îndeplini obligațiile fiscale.

Joi, 10 noiembrie, prezentarea ANAF va avea loc la Universitatea „1 Decembrie 1918”, din Alba Iulia. 

La nivel național, cei peste 50 de specialiști în fiscalitate vor furniza studenților și informații menite să sprijine integrarea optimă a acestora pe piața muncii și a antreprenoriatului, precum și creșterea civismului fiscal.

Conform unui comunicat al instituției, unul dintre obiectivele imediate ale ANAF este acela de a promova o cultură în care conformarea fiscală voluntară să fie percepută drept o atitudine corectă, în care plata taxelor este atât o obligație legală, cât și un act de responsabilitate socială.

ANAF își concentrează toate eforturile pentru creșterea gradului de conformare, iar studiile efectuate arată că, pe termen lung, pentru îndeplinirea acestui deziderat, este necesară o educație fiscală timpurie și continuă. „Astfel, suntem convinși că implicarea comună ANAF - instituții de învățământ superior va conduce la creșterea conformării fiscale, implicit a civismului fiscal din România”, se afirmă în documentul citat.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.