387 milioane de euro pentru Galați, prin Programul Tranziție Justă Recomandat

Comisia Europeană a aprobat Programul Tranziție Justă, în valoare de 2,5 miliarde de euro, prin care se vor crea 11.000 noi locuri de muncă și vor fi sprijinite 24.000 de gospodării din 6 județe.

Programul va finanța măsuri pentru atenuarea impactului închiderii sau transformării unor activități economice dominante în economia locală a județelor Galați, Gorj, Hunedoara, Dolj, Prahova și Mureș.

În ceea ce privește județul Galați, programul presupune acordarea a 387 milioane de euro pentru investiții în reducerea emisiilor producției de oțel și dezvoltarea activității productive a IMM-urilor în domenii economice cu potențial de creștere.

„Poziția și facilitățile portuare ale Galațiului au favorizat dezvoltarea celei mai mari unități de producție siderurgică din România. Programul Tranziție Justă își propune sprijinirea tranziției la neutralitatea climatică prin crearea de locuri de muncă decente și durabile, cu valoare adăugată, dar și prin protejarea locurilor de muncă existente în industria siderurgică transformată pentru integrarea într‑o economie cu emisii reduse”, se arată într-un document remis de Ministerul Fondurilor Europene.

Rezultate preconizate, în județul Galați:

- Locuri de muncă directe create în entitățile care beneficiază de sprijin: 1.941;

- Întreprinderi care vor beneficia de sprijin în vederea diversificării economiei teritoriilor și creării de locuri de muncă de durabile și de calitate: 939;

- Persoane care vor beneficia de programe de reconversie profesională pentru ocuparea locurilor de muncă într‑o economie cu emisii reduse: 4.078;

- Suprafețe care vor beneficia de acțiuni de decontaminare și reconversie: 22 ha;

- Gospodării sprijinite pentru dobândirea statutului de prosumator: 2.800.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.