Facilități guvernamentale și acces la fonduri europene pentru medicii de familie Recomandat

Societatea Națională de Medicina Familiei, Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie și Uniunea patronatelor Independente din Medicina de Familie au înaintat Casei Naționale de Asigurări de Sănătate prin care solicită ca și profesioniștii din medicina primară să acceadă la facilitățile financiare guvernamentale și la fondurile europene.

Liderii acestor organizații au cerut completarea Ordonanței de Urgență nr. 43/2020 în așa fel încât stimulentul de risc să poată fi acordat atât din fondul de salarii al unităţii angajatoare cât şi din venitul furnizorului de servicii medicale in cazul furnizorilor organizaţi conform O.G. nr. 124/1998, prin transferuri din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate sau, după caz, de la bugetul de stat, potrivit solicitării.

Astfel, în urma modificării de acest stimulant de risc vor beneficia și medicii titulari ai cabinetelor medicale de Medicina familiei organizate conform Ordonanţei Guvernului nr. 124/1998, asigurându-se absorbţia fondurilor europene din POCU.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.