Cheltuielile de final de an ale localităților gălățene, asigurate din Fondul de rezervă al Guvernului Recomandat

Guvernul a alocat, în ședința de luni, 1,023 miliarde de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 2.890 de unități administrativ-teritoriale.

Conform unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, fondurile au fost alocate la solicitarea autorităților locale, prin Instituțiile Prefecților și Consiliile Județene din fiecare județ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care necesită a fi efectuate până la sfârșitul anului 2022.

„Prin proiectele de hotărâre transmise s-au solicitat sume pentru unitățile administrativ-teritoriale pentru care nu a fost posibilă, din bugetele proprii, finanțarea pentru unele categorii de cheltuieli de strictă necesitate, precum cheltuieli de funcționare (salarii, iluminat public și întreținerea acestuia, salubritate etc.), cofinanțarea proiectelor, plata combustibilului pentru asigurarea încălzirii unităților școlare, asigurarea cu energie termică, plata unor corecții financiare, sentințe, cheltuieli de capital, precum și alte cheltuieli neprevăzute”, potrivit sursei citate.

Astfel, primesc finanțare 41 de consilii județene, precum și sectorul 6 al municipiului București, 64 de municipii, 181 orașe și 2.602 comune.

UAT-urile din Galați primesc, în total, 19,5 milioane de lei. Cele mai mari sume sunt alocate pentru Județul Galați (10 milioane lei), Municipiile Galați (1,77 milioane) și Tecuci (1 milion de lei) și Orașul Berești (200.000 lei).

Alocările pentru celelalte UAT-uri din județ sunt de 90.000 sau 100.000 de lei.   

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.