OMS impune prag de vaccinare a populației de 70% până anul viitor Recomandat

La nivel global, Organizația Mondială a Sănătății a cerut acțiuni pentru vaccinarea a 70% din populație în toate țările, până la mijlocul anului 2022. Această țintă este determinată de imperativele economice și sănătate privind stoparea pandemiei cât mai rapid posibil. Pentru aceasta, este nevoie de o vaccinare largă, începând cu populațiile cu grad ridicat de risc și alte grupuri prioritare, apoi toți adulții, iar ca următor pas – adolescenții. Pe de altă parte, OMS susține că țările sunt suverane în stabilirea politicilor lor pentru a atinge acest obiectiv și pentru a depune eforturi așa încât școlile să rămână deschise atât cât este posibil.

OMS recomandă ca profesorilor și altor angajați ai școlilor să li se ofere vaccin împotriva Covid-19 ca parte a grupurilor de populație-țintă în planurile naționale de vaccinare, asigurându-se vaccinarea populației vulnerabile.

În plus, copiii cu vârste de 12 ani și peste care au comorbidități ce-i plasează în situații de risc sporit de îmbolnăvire Covid-19 trebuie vaccinați. Asigurarea unor îmbunătățiri în mediul școlar, printr-o ventilare mai bună a sălilor de clasă, dimensiuni reduse ale claselor acolo unde este posibil, distanțare fizică și testare regulată a copiilor și a personalului sunt alte acțiuni importante.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Joi, 11 Noiembrie 2021 14:12

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.