Un nou proiect de pregătire a studenților pentru piața muncii s-a finalizat la UDJ Recomandat

Săptămâna trecută a avut loc conferința de închidere a proiectului PRACTINOV - „Sprijinirea tranziției studenților din domeniul ingineriei către piața muncii prin stagii de practică inovatoare”. Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătățirea calității stagiilor de practică prin optimizarea coerenței între obiectivele de formare a stagiului și nevoile de inovare și dezvoltare a întreprinderilor în trei domenii de dezvoltare importante pentru economia regiunii de Sud-Est: tehnologia informației, domeniul energiei electrice și cel naval.

Universitatea „Dunărea de de Jos” din Galați a fost lider de proiect și a avut ca parteneri Fundația SATEAN din Brăila și Asociația UTC - UMBRIA TRAINING CENTER din Italia.

Perioada de implementare a proiectului a fost 29 octombrie 2018 – 28 octombrie 2020, cu o prelungire până la 12 noiembrie 2021 din cauza pandemiei de Coronavirus.

Proiectul a avut ca grup țintă 250 de studenți de la licență și masterat, înscriși la Facultățile de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică și de Arhitectură Navală. 200 dintre ei au participat la stagii de pregătire în țară, iar 50 la stagii în străinătate. Toți studenții au beneficiat de o bursă în valoare de 900 de lei.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.