Lucrările ”savantei de renume” mondial, Elena Ceaușescu – DELEATE!, din arhivele academice internaționale Recomandat

Numele Elenei Ceaușescu persistă pe lucrări și volume de cercetare încă disponibile pe platformele unor mari edituri academice internaționale, fapt pentru care un grup de cercetători au lansat un apel ca aceste edituri să retragă textele semnate de aceasta sau să-i șteargă numele de pe cele unde apare drept co-autor, scrie, miercuri, The Guardian. Publicația britanică trece în revistă manevrele prin care fostul regim comunist din România a reușit să obțină publicarea unor lucrări sub semnătura Elenei Ceaușescu, deși aceasta nu avea niciun fel de calificare.
Guardian scrie că mai mulți cercetători români au transmis, pe 10 decembrie, o scrisoare către gigantul Elsevier, prin care solicită retragerea titlurilor ce poartă semnătura acesteia. Solicitări similare au fost transmise și altor edituri academice – Wiley și Taylor & Francis, unde continuă să fie disponibile lucrările semnate de Elena Ceaușescu.
Semnatarii apelului cer și retragerea tuturor titlurilor acordate Elenei Ceaușescu, inclusiv din partea Societății Regale de Chimie din Marea Britanie și a Polytechnic of Central London (acum University of Westminster). Ei semnalează că statutul de doctor nu i-a fost retras niciodată în România, deși se știe că nu ea a scris teza de doctorat.publicarea unor lucrări sub semnătura Elenei Ceaușescu, deși aceasta nu avea niciun fel de calificare.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.