„Priviți Cerul” – Școala de vară pentru pasionații de astronomie din Galați Recomandat

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluță” Galaţi organizează, între 25 și 27 iulie, cea de a XIII-a ediţie a Şcolii de Vară de Astronomie „Priviţi Cerul”, manifestare coordonată de Compartimentul Planetariu-Observator Astronomic.

Activitățile constau într-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie: de la cunoaşterea constelaţiilor şi a principalelor stele, până la noțiuni de astrofizică.

Lecţiile teoretice vor susţinute în Sala Auditorium a muzeului gălăţean, între orele 19.00 – 22.00, iar cele practice, în intervalul 22.00 – 00.00, pe Terasa de Observaţii Astronomice (observații astronomice și alte activități practice, dacă vremea va fi favorabilă).

Toate aceste activităţi au ca scop punerea în valoare a dotărilor moderne din cadrul Observatorului Astronomic Galați, dar şi perfecţionarea cunoştinţelor de astronomie a celor care sunt interesaţi de acest domeniu.

Pentru înscrieri și informații legate de Școala de Vară de Astronomie, cei interesați pot suna la numărul de telefon 0746 020 001 (muzeograf Ovidiu Tercu, coordonator activitate).

Activitatea se adresează elevilor din clasele V-XII, studenţilor şi altor persoane interesate de astronomie.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.