Încă un beneficiu social poate contribui la micșorarea ratei de abandon școlar Recomandat

Federația Națională a Părinților - Edupart reamintește celor care au copii la școală că în acest an pot beneficia de o deducere suplimentară din impozitul pe venit echivalentă cu 100 de lei pentru fiecare copil înscris la creșă, grădiniță sau școală. Baza legală este Ordonanța de Urgență nr. 16 din 15 iulie 2022.

Deducerea personală suplimentară se acordă indiferent de nivelul de salarizare al părinților. Singura condiție este ca elevul sau preșcolarul să fie înscris la o unitate de învățământ. Beneficiul se acordă doar unuia dintre părinți în cazul în care copilul este în grija ambilor părinți.

Prevederea referitoare la acest beneficiu a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2023.

Potrivit preşedintelui FNP, Iulian Cristache, ”această măsură se combină cu cea de distribuire a tichetelor sociale pentru elevii care provin din familii defavorizate, care mai încasează câteva sute de lei pentru îmbrăcăminte și rechizite. Și nu este de neglijat că mai avem și programe de subvenționare a elevilor lansate la nivel județean. Toate astea combinate cu deducerea de 100 de lei din impozitul plătit de părinții care sunt angajați vor micșora rata de abandon școlar cu siguranță”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.