S-a lansat concursul european Bauhaus, ediția 2023 Recomandat

Noul concurs european Bauhaus 2023 va acorda premii pentru 15 inițiative care reușesc să stabilească o legătură între durabilitate, estetică și incluziune, cele trei valori fundamentale ale noului Bauhaus european.

Potrivit site-ului oficial al Reprezentanței Comisiei Europene în România, în contextul Anului european al competențelor, ediția Bauhaus 2023 va avea o componentă axată pe educație și învățare. Noul Bauhaus european este o inițiativă creativă și interdisciplinară care conectează Pactul verde european la experiențele și la spațiile noastre de viață.

Ultimele două ediții ale concursului au avut un succes ridicat, în condițiile care au adunat peste 3 000 de candidaturi din toate statele membre ale UE. Pentru noua ediție, înscrierile au debutat în decembrie, anul trecut.

Astfel, pentru prima dată, „vor fi binevenite și candidaturile pentru proiecte și concepte din Balcanii de Vest. La fel ca anul trecut, vor exista premii specifice pentru persoanele cu vârsta sub 30 de ani”. Potrivit Reprezentanței CE în țara noastră, candidaturile se primesc până pe 31 ianuarie 2023, orele 19.00 CET.

Vor fi recompensate cu premii proiecte existente, precum și concepte dezvoltate de tinere talente în patru categorii: reconectarea cu natura; redobândirea sentimentului de apartenență; prioritizarea locurilor și a persoanelor care au cea mai mare nevoie; necesitatea unei gândiri pe termen lung, care să țină seama de ciclul de viață în ecosistemul industrial.

Premiile 2023 vor fi acordate unui număr de 15 câștigători, care vor primi un premiu în valoare de până la 30 000 EUR, precum și un pachet de comunicare pentru a-i ajuta să își dezvolte și să își promoveze în continuare proiectele și conceptele.

--------------------------------

Noul Bauhaus european este un proiect economic, cultural și de mediu, menit să îmbine designul, sustenabilitatea, accesibilitatea, caracterul abordabil și investițiile pentru a contribui la realizarea Pactului verde european. Lansat de președinta von der Leyen cu ocazia discursului său din 2020 privind starea Uniunii, noul Bauhaus european a fost proiectat în comun cu mii de oameni și de organizații din întreaga Europă și din afara ei.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.