Valeriu Gheorghiţă: Nu există o campanie de vaccinare a profesorilor, fiecare se înscrie la programare când dorește Recomandat

Valeriu Gheorghiță, citat de edupedu.ro: "Personalul din învățământ, după cum știm, este inclus în etapa de vaccinare alături de alte tipuri de activități esențiale, fiecare când dorește să se programeze va putea să facă acest lucru.Se respectă strategia de vaccinare. Dacă unii dintre ei sunt în evidență cu boli cronice care-i vulnerabilizează, cu siguranță au prioritate și așa și trebuie să se vaccineze."
Cum se face programarea:
„În ceea ce privește modalitatea de programare, platforma va fi gata pe data de 15 ianuarie. De la ora 3 se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a II-a în centrele de vaccinare care vor fi pregătite. Pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call center – aici, ca noutate, vom avea un număr unic la nivel național, pe care vi-l pot și spune, 021.414.44.25. Practic, sunând la acest număr, apelurile vor fi preluate în cele 42 de call center-uri distribuite la nivelul fiecărui județ. O altă modalitate de programare, prin direcția de asistență socială din primării sau prin intermediul aparținătorilor, care pot să își facă cont și să înscrie până la maxim 10 persoane dintre aparținători, din familie”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.
„O persoană nu se poate programa de pe o zi pe alta, pentru că altfel vom genera dificultăți în programare și fiecare centru are nevoie să își realizeze stocul necesar . Practic, o persoană care se va programa pe data de 15 ianuarie, prima zi în care poate fi vaccinată va fi 18 ianuarie”, a mai declarat președintele Comitetului Național de coordonare a vaccinării împotriva SARS-CoV-2.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.