Imprimă această pagină

Înscrierile la programele de masterat ale Universității „Dunărea de Jos” din Galați, până pe 23 iulie Recomandat

Luni, 18 iulie, au debutat înscrierile pentru admiterea la cele 52 de programe de Masterat ale Universității „Dunărea de Jos” din Galați, fiind scoase la concurs 842 de locuri la buget, 412 pentru românii de pretutindeni și 961 cu taxă.

Cele mai multe locuri bugetate la Masterat sunt la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (120), unde sunt 5 programe de studiu. La Inginerie sunt 119 locuri la buget, repartizate pe 6 programe de masterat, din care unul - Concepte avansate în proiectarea și exploatarea autovehiculelor – este în premieră la UDJG.

Urmează, în ordine:

- Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică (96 de locuri bugetate, 5 programe de masterat),

- Știința și Ingineria Alimentelor (88 de locuri la buget, 4 programe de masterat),

- Facultatea de Drept și Științe Administrative (80 de locuri bugetate, 3 programe de masterat).

- Facultatea de Litere și cea de Educație Fizică și Sport (câte 70 de locuri bugetate și 3 programe de masterat),

- Științe și Mediu (60 de locuri la buget, 3 programe de masterat),

- Inginerie și Agronomie Brăila (58 de locuri bugetate, 3 programe de masterat),

- Istorie, Filosofie și Teologie (40 de locuri, 2 programe de masterat),

- Arhitectură Navală (23 de locuri bugetate, 1 program de masterat în limba engleză),

- Arte (18 locuri la buget, 2 programe de masterat).

La Facultatea Transfrontalieră, pentru cele 13 programe de masterat care se desfășoară la Chișinău, Comrat și Cahul, sunt scoase la concurs 375 de locuri cu bursă pentru românii de pretutindeni și 100 locuri cu taxă.

Înscrierile au loc, până pe 23 iulie, atât online cât și fizic, la centrele special amenajate.

Pe 25 și 26 iulie se desfășoară probele de concurs (dacă este cazul), iar până pe 28 iulie se afișează rezultatele.

Cei declarați ADMIȘI la ciclul II de studii cu frecvență, au la dispoziție intervalul 28-30 iulie în care trebuie să depună diploma în original, confirmând, astfel, că doresc să fie studenți ai UDJG.

Înscrierile pentru Facultatea Transfrontalieră se desfășoară în intervalul 20-24 iulie, restul datelor fiind identice cu cele prezentate inițial.

 Admiterea se face, la cele mai multe dintre facultăți, pe bază de dosar.

Facultatea de Arte este singura din Universitate la care admiterea la programele de masterat Teoria și practica spectacolului liric și Teatru și artele performative constă exclusiv în probe practice.

La Facultatea de Arhitectură Navală – programul Arhitectură Navală în limba engleză, candidații vor susține și un test eliminatoriu de limba engleză (se poate echivala cu Certificat tip Cambridge).

La ACIEE, la programul de masterat Calculatoare și tehnologia informației – se susține o Probă eliminatorie (interviu) pe baza tematicii stabilite.

Candidații care se înscriu la domeniul Teologie trebuie să prezinte certificatul de botez și acordul scris al Arhiepiscopiei sau al Episcopiei de care aparțin. În plus, candidații proveniți din alte eparhii trebuie să solicite și să depună la dosar și avizul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul centrelor de înscriere este: luni - vineri 8.30-15.30; sâmbătă și duminică 9.00-14.00.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)