Un nou proiect inovator în România. Anunțul ministrului Economiei Recomandat

Un proiect din România va dezvolta componente de microelectronică peste nivelul tehnologic al pieței globale. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Radu Oprea.

„Microelectronica este o oportunitate pentru industria românească. Pentru proiectul IPCEI (Proiect important de interes economic european) România a selectat participanții direcți companiile: Continental Automotive Romania SRL; NXP Semiconductors Romania SRL, Robert Bosch SRL, iar participanții indirecți sunt opt Universități Politehnice. Proiectul va dezvolta competențe de proiectare și de fabricație pentru componentele de microelectronică peste nivelul tehnologic al pieței globale, contribuind la dezvoltarea ecosistemului național și european. Pentru a accelera procesul de implementare m-am întâlnit cu reprezentanții Continental și ai Universității Politehnice Timișoara. Planul de acțiune are termene clare, așa că împreună și cu ceilalți actori implicați îl vom urma cu strictețe”, a explicat Radu Oprea.

La Timișoara, ministrul Economiei a analizat posibilitatea realizării unei drone subacvatice.

„Tot la Timișoara am vizitat compania DRASS Group, care este un lider recunoscut în soluții de apărare, scufundări comerciale și hiperbare la nivel mondial. Am discutat cu managerii Drass despre posibilitatea de a fabrica drone subacvatice în România. Au experiență în acest domeniu și pot fi parte a proiectului drona românească. De asemenea, am vizitat și doi antreprenori care au debutat în afaceri cu sprijinul programelor dezvoltate de MEAT: Ortomed Ultrasound SRL – companie finanță prin Start Up Nation ediția 2022 și care desfășoară activități de asistență medicală specializată și B-Fine S.R.L. – companie finanțată prin Femeia Manager 2022, care are un concept inovativ pentru relaxare prin plutire în băi saturate cu magneziu”, a precizat Radu Oprea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ultima modificare Marți, 09 Iulie 2024 13:24

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.