Președintele ANSVSA și-a decontat ilegal concedii la mare. Acuzațiile Curții de Conturi Recomandat

 

 Președintele Robert Viorel Chioveanu, directorul Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, este acuzat de Curtea de Conturi că ar fi produs instituției un prejudiciu de 20.000 de lei. Inspectorii spun că președintele ANSVSA a stat la un hotel în București, deși are o locuință în Capitală, și a fost două weekenduri la mare, pe care și le-a decontat ca deplasări în interes de serviciu.

Potrivit Digi 24, Robert Chioveanu a produs ANSVSA un prejudiciu de 20.000 de lei, din care a achitat de bunăvoie doar 16.000 de lei. Restul banilor nu au fost recuperați, deoarece încă se mai așteaptă clarificări.

„Menționăm că, prin specificul activității – sănătatea și protecția animalelor și siguranța alimentelor – acțiunile întreprinse de angajații ANSVSA de la nivel central și teritorial se desfășoară pe tot parcursul anului, indiferent dacă este vorba de weekend sau de zile libere legale. Toate deconturile la care faceți referire s-au efectuat cu avizul directorului Direcției economice, pentru angajament, legalitate, oportunitate și plată, cu respectarea prevederilor legale și a procedurilor în vigoare”, a explicat Robert Chioveanu. 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Marți, 20 Aprilie 2021 09:12

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.