Șoferii de la societatea de transport public din Galați protestează! Nu circulă niciun autobuz, troleibuz sau tramvai Recomandat

Un nou protest în transportul public din Galaţi. Luni dimineață, niciun autobuz, troleibuz sau tramvai nu a ieşit pe traseu. Șoferii cer indexarea cu rata inflaţiei care reprezintă suma de 155 de lei, în timp ce societatea oferă doar 92 de lei. 

„Solicităm indexarea salariilor cu rata inflaţiei. Data trecută am ajuns teoretic la o înţelegere, s-a semnat un protocol, acceptat de ambele părţi, care spunea că oreele suplimentare se vor plăti la toate categoriile de salariaţi şi evident indexarea salariilor cu rata inflaţiei, adică 155 de lei. Domnul director s-a răzgândit şi spune că nu semnează decât dacă acceptăm 92 de lei. Noi solicităm doar ceea ce este în Contractul Colectv de Muncă”, spune liderul de sindicat din cadrul SC Transurb, George Preda.

Conducerea societăţii  susţine că din punct de vedere legal, poate susţine majorarea salariilor doar cu 92 de lei.

„Acest protest spontan, în opinia mea, este un protest spontan bine organizat de reprezentanţii sindicatului. După calculul nostru, suma brută de care vor beneficia salariaţii este de 156 de lei, dar 92 de lei se aplică la salariul de bază, trecând prin sporuri, ajunge la 156 de lei. Sindicatul nu doreşte altfel. Este o problemă legată de interpretare, dar când există două păreri, cel care răspunde este reprezentantul legal, adică directorul legal. Conducătorii auto nu au niciun motiv să facă acest protest, deoarece în luna februarie s-au efectuat creşteri salariale în sumă brută de 450 de lei de fiecare şofer de autobuz”, a declarat Dorian Dumitru, directorul SC Transurb.

Reprezentanți ai Primăriei municipiului Galați și ai sindicatului de la Transurb  poartă astăzi discuții pentru detensionarea situației generate de protestul angajaților societății din această dimineață. Obiectivul este acela de a relua cât mai rapid transportul în comun, așa încât gălățenii să aibă asigurat acest serviciu public, a transmis Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați. 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.