Fonduri europene pentru parteneriate interregionale Recomandat

Comisia Europeană lansează o cerere de exprimare a interesului vizând constituirea unor parteneriate tematice pentru a testa proiecte de inovare interregionale care să sprijine acțiuni de reacție și redresare ca urmare a pandemiei cauzate de noul coronavirus. Scopul cererii de exprimare a interesului este de a ajuta regiunile să profite de oportunitățile care se ivesc în contextul crizei, să-și crească reziliența și să-și centreze eforturile pe transformarea digitală și ecologică pentru redresarea celor mai afectate sectoare, cum ar fi sănătatea și turismul.

În cadrul acestei cereri, Comisia Europeană caută să obțină exprimarea interesului din partea parteneriatelor transnaționale ale autorităților regionale și a altor părți interesate precum universități, centre de cercetare, clustere și IMM-uri care doresc să testeze parteneriate interregionale pentru inovare menite să faciliteze comercializarea și extinderea proiectelor de inovare interregionale și să stimuleze investițiile în întreprinderi.

Cererea va sprijini parteneriatele interregionale în patru domenii tematice.

  • Primul, parteneriatul pentru dezvoltarea lanțului valoric medical se referă la utilizarea de produse sau dispozitive medicale pentru a aborda noul coronavirus la orice nivel al lanțului valoric, de la concepție la distribuție.

  • Al doilea, parteneriatul privind siguranța și gestionarea deșeurilor medicale este legat de tema economiei circulare în domeniul sănătății.

  • Al treilea parteneriat se referă la proiecte care încurajează turismul sustenabil și digital.

  • Al patrulea parteneriat este centrat pe dezvoltarea tehnologiilor pe bază de hidrogen în regiunile cu emisii mari de carbon, de exemplu prin transformarea minelor de cărbune, topitoriilor sau unităților de producție existente.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.