României i s-au redus fondurile nerambursabile și trebuie să returneze mai mulți bani, dacă se împrumută din sumele alocate Recomandat

Planul de relansare economică şi viitorul cadru financiar multianual 2021-2027 aduce aparent mai mulți bani țării noastre. În realitate, am obținut (doar) posibilitatea să ne împrumutăm mai mult și vom fi puși la plată în mod serios pentru acești bani trași din alocarea convenită.

În același timp, Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, atrage atenţia că România nu a fost luată deloc în calcul la o serie de alocări privind politica de coeziune şi politica agricolă comună, aşa cum reiese din concluziile finale ale Consiliului European.

Sub umbrela politicii agricole comune, au fost alocate sume suplimentare pentru acele state membre al căror sector agricol se confruntă cu probleme structurale. Datorită negocierilor dure şi agile duse de către alţi şefi de state şi guverne, o serie de ţări membre au primit acces la alocări suplimentare România nu a fost luată în calcul şi nu se numără între aceste alocări suplimentare, în pofida situaţiei dificile atât a regiunilor în tranziţie cât şi din agricultura naţională!”, a declarat Dan Nica.

Totodată, europarlamentarul PSD consideră că României i s-au redus fondurile nerambursabile de la 21 miliarde euro la 12 miliarde euro, precum şi alocarea financiară privind Fondul pentru o Tranziţie Justă - fond esential pentru asigurarea unei tranziţii sustenabile către o economie ecologică.
Nu numai că avem mai puţine fonduri nerambursabile decât împrumuturi, dar va trebui şi să returnăm aproximativ 17 miliarde euro, cu 5 miliarde mai mult decât în alocarea iniţială”, a criticat Dan Nica.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.