Pandemia în UE: România în topurile deceselor și infectărilor cu COVID-19 Recomandat

Centrul European pentu Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a realizat un top nou în ceea ce privește numărul deceselor la 100.00 de locuitori iar România ocupă locul 1, depășind astfel Suedia, iar în ceea ce privește numărul de infectări ocupă locul 2, după Luxemburg, țară care a implementat testarea în masă a populației.

În clasamentul deceselor raportate la 100.000 de persoane, din ultimele 14 zile, România conduce pentru prima dată, depășind Suedia, care ocupa anterior această poziție. Astfel, România are o medie de 1,6 decese la 100.000 de locuitori. Locul 2 în top este ocupat de Suedia, cu 1,5 decese iar pe locul trei se află Marea Britanie, cu 1,4 decese la 100.000 de locuitori.

În clasamentul referitor la numărul de infectări cu SARS-CoV 2, România ocupă locul 2, în rândul statelor UE, fiind depășită de Luxemburg. De menționat este faptul că Luxemburg a implementat o politică de testare în masă a populației de 600.000 de locuitori, efectuând până în prezent aproximativ 400.000 de teste pentru coronavirus.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.