Propunerea social-democraților în PE se concretizează: vom avea un salariu minim la nivel european! Recomandat

”Am reușit: vom avea un salariu minim la nivel european!Inițiativa introducerii salariului minim european a venit din partea familiei social democrate încă din anul 2014. De altfel, măsura a facut parte din programul candidaților Partidului Socialiștilor Europeni pentru șefia Comisiei Europene și a fost pentru prima dată evocată, la București, cu ocazia evenimentului organizat de către PES activists România, împreună cu candidatul PES, în cadrul campaniei din 2014.” a anunțat Victor Negrescu, pe Facebook.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, declarase în septembrie, în discursul ei privind starea Uniunii Europene, că executivul european va propune un act legislativ care să vină în sprijinul statelor membre și să stabilească un cadru pentru salariile minime, la care europenii să aibă acces fie prin acorduri colective, fie prin salarii minime obligatorii legiferate. Aceasta a precizat că practica salariilor de dumping trebuie să se oprească.

De altfel, în aceeași ordine de idei, și liderul delegației socialiştilor români din Parlamentul European, europarlamentarul Dan Nica, a salutat această iniţiativă, susţinută de S&D, apreciind că „este un semnal încurajator privind noile politici sociale ale Comisiei Europene, atât de așteptate de cetățenii afectați de criza economică declanșată de pandemie”. De asemenea, eurodeputatul a subliniat că pozițiile Ursulei von der Leyen pentru instituirea unor standarde minime în plan social reprezintă o șansă majoră pentru ca UE să răspundă adecvat și eficient gravelor provocări cu care se confruntă.

Partidul Social Democrat și PES activists România au lansat în luna ianuarie o campanie națională privind introducere salariului minim la nivel european, susțină activ de partenerii sociali, care a avut ca menire să sprijine eforturile PES pentru introducerea salariului minim european. Suplimentar, social democrații au depus la nivelul Parlamentului României o serie de modificări legislative menite să introducă în legislația națională propunerile făcute la nivel european.”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.