OMS: Mai mulți experți din domeniul sanitar au spus că lansarea campaniilor de vaccinare anti-COVID-19 în mai multe țări nu va genera imunitate de turmă față de pandemia globală Recomandat

Mai mulți experți din domeniul sanitar au spus că lansarea campaniilor de vaccinare anti-COVID-19 în mai multe țări nu va genera imunitate de turmă față de pandemia globală în acest an, care invocă de altfel că problema pleacă de la accesul limitat pentru țările sărace, problemele de încredere manifestate de comunitate și eventuale mutații ale virusului.

"Nu vom reveni rapid la normal. Știm că trebuie să ajungem la imunitatea de turmă și că avem nevoie de asta într-o majoritate de țări, deci nu vom vedea asta în 2021. Ar putea exista anumite țări care ar putea să o realizeze, dar chiar și atunci asta nu va genera normal, mai ales în ceea ce privește controalele la frontieră", a declarat Dale Fisher, președintele rețelei de alertă și răspuns la criză, din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, arată Reuters."Guvernul indonezian crede că vaccinul este cea mai bună soluție pentru controlarea pandemiei, și uită că supravegherea, precum testarea... comunicările, educarea publicului în a practica comportament cu risc scăzut, este de asemenea importantă, pentru că vaccinul însuși are nevoie de timp pentru a acoperi majoritatea persoanelor care au nevoie de el", a completat și Pandu Riono.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2021 03:45

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.