Pastilă ”minune” care împiedică transmiterea virusului COVID-19 Recomandat

Cercetătorii în farmacologie din Austria au lansat recent o propunere inedită: o pastilă administrată celor deja infectaţi, care îi impiedică să transmită virusul.

Grație cercetărilor inițiate la Universitatea din Graz, încă de la declararea stării de pandemie, specialiștii austrieci au reușit să producă o tableta care face inactive coronavirusurile din cavitatea bucală. Pastila, care se dizolvă în gură, are la baza un principiu cunoscut, deja, utilizat în tratamentul anti-coagulant și acționează că un fel de capcană întinsă virusului.

Potrivit cercetătorilor care au lucrat la proiectul ce a produs prototipul medical, pastila ar putea fi disponibilă pe piață în jumătate de an. Deocamdată i se testează eficiența, cât durează protecția pe care o oferă și cât de mult ingredient activ trebuie să fie într-o tableta. Apoi urmează procedura de avizare.

Totodată, daca va fi aprobat, noul remediu nu poate înlocui vaccinarea, deoarece li se administrează numai celor bolnavi şi e menit să prevină transmiterea, dar nu protejează împotriva infecției.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.