USR insistă cu alegerile timp de două zile Recomandat

Uniunea Salvaţi România (USR îl contrazice pe şeful AEP şi susţine că alegerile pot fi organizate pe durata a două zile, inviocând şi proiectul pe această temă depus de senatoarea Florina Presadă.
„Se poate organiza desfăşurarea alegerilor locale vreme de două zile, contrar spuselor şefului Autorităţii Electorale Permanente, pus în funcţie de PSD. USR susţine, în continuare, că având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor infectate cu COVID-19, e nevoie de soluţii prin care să fie protejată sănătatea cetăţenilor. Senatoarea Florina Presadă a depus, ieri (vineri – n.r.) o iniţiativă legislativă în acest sens: alegeri locale pe 26 şi 27 septembrie”, anunţă USR sâmbătă după amiază, printr-o postare pe Facebook.

Iniţiatorul propunerii legislative îl critică, la rândul său, pe şeful Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Biucă, pe care îl acuză de ipocrizie.

„Câtă ipocrizie! Şeful Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, ne spune că e prea târziu să luăm în calcul desfăşurarea alegerilor locale timp de 2 zile în acest an. Dar când Guvernul Dăncilă a adoptat în 18 septembrie OUG pentru vot timp de 2 zile la referendumul lui Dragnea din 6/7 octombrie 2018 nu era prea târziu? Sau atunci a contat pentru şeful AEP că acel referendum era susţinut de Dragnea, pe atunci şef la partidul care l-a adus în fruntea AEP? Dacă auziţi voci din PSD care spun că nu se poate să avem vot timp de 2 zile la localele din toamnă pentru că e prea târziu, că avem un calendar al alegerilor, să ştiţi că MINT!” a scris Florina Presadă sâmbătă, pe reţeaua de socializare.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.