Gabriela Firea, după ce Alexe a fost acuzat de DNA de luare de mită: De la ministrul “Grindă”, PNL a evoluat la ministrul “Tablă" Recomandat

Liderul PSD Gabriela Firea a reacţionat ironic, luni, după ce în spaţiul public a apărut ştirea potrivit căreia DNA a solicitat urmărirea penală a fostului ministru al Mediului Costel Alexe, acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare.

“În timp ce se plângea la TV de poluarea din Bucureşti - dar nu făcea nimic concret ca ministru al mediului pentru a o combate -, Dl Costel Alexe se ocupa de treburi “personale”. Tot el şi ai lui ţipau peste tot : “fără penali în funcţii publice”. Deci? Cum rămâne? De la ministrul “Grindă”, penele a evoluat la ministrul “Tablă”!”, a scris prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea într-o postare publicată pe Facebook.
Potrivit procurorilor DNA, în acest moment există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că în perioada martie-aprilie 2020, „persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme”.

„Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 şi 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă de-a sa. Cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie precum şi volumele (10) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală”, se arată în documentul citat.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.