Poate nu mai avea unde să planteze păduri... Recomandat

22 cezar 22 cezar

DNA anunţă, luni, 22 noiembrie, trimiterea în judecată a lui Cezar Mihail Răduţă, director adjunct al Romsilva, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în legatură cu angajarea unui paznic de vânătoare care nu întrunea condiţiile legale. Răduţă ar fi primit de la paznic un teren în Corbeanca. Paznicul şi un inginer din Romsilva Ilfov, vizaţi în dosar.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: Răduţă Cezar  Mihail, la data faptelor director al Direcţiei Silvice Ilfov, în prezent director general adjunct al Regiei Naţionale a Pădurilor – ROMSILVA SA, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu dăcă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit; Constantin Alexandru, la data faptelor şi în prezent paznic de vânătoare în cadrul Direcţiei Silvice Ilfov, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit; Radu Emil, la data faptelor inginer în cadrul Direcţiei Silvice Ilfov - Compartimentul resurse umane şi secretar al Comisiei de verificare a condiţiilor de participare şi a competenţei profesionale a candidaţilor înscrişi la concurs, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. ”Inculpaţii Răduţă Cezar Mihail şi Radu Emil, în calităţile menţionate mai sus, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu prevăzute de legislaţia primară, ar fi permis, în cursul anului 2016, angajarea inculpatului Constantin Alexandru pe un post de paznic de vânătoare, deşi acesta nu întrunea condiţia privind pregătirea profesională prevăzută de lege pentru personalul silvic cu pregătire de bază, respectiv absolvirea unei şcoli profesionale silvice”, a transmis luni, DNA.
”Ulterior, pentru „favoarea” făcută, inculpatul Răduţă Cezar Mihail ar fi primit de la inculpatul Constantin Alexandru un teren în suprafata de 1.168,91 mp, situat în intravilanul comunei Corbeanca, judeţul Ilfov. “Tranzacţia" ar fi îmbrăcat forma unui contract de schimb, inculpatul Răduţă Cezar Mihail oferind pentru terenul respectiv un autoturism foarte vechi a cărui valoare era de cel mult 5.000 euro (mai puţin de jumătate din suma cu care inculpatul Constantin Alexandru achiziţionase terenul în urmă cu 10 ani)”, a mai transmis DNA. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a trei terenuri ce aparţin inculpatului Răduţă Cezar Mihail. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.