Degeaba s-au mai înrudit sau... s-o fi dat mită şi la înrudire? Recomandat

11 mladin 11 mladin

Adrian Mladin, fostul primar al comunei Jilava, s-a întâlnit luni, 10 ianuarie, faţă în faţă cu denunţătorii lui – Ovidiu Szasz şi Cristian Drăgan, samsari de terenuri – care au relatat cum i-au dat mită de mai multe ori ca să-i lase să îşi vadă de afaceri. Numai că din audieri, care s-au desfăşurat pe parcursul mai multor ore la Curtea de Apel Bucureşti, s-a conturat o adevarată telenovelă: şpăgi cerute şi date făţiş, cumetrii de ocazie, contracte cu statul şi apoi denunţuri la DNA din partea tuturor.
Ultima condamnare a lui Adrian Mladin este una pe fond, 6 ani de puşcărie pentru luare de mită, pronunţata în 17 august 2021 la Tribunalul Bucureşti. Mladin a mai fost trimis la închisoare în iulie 2016, tot pentru fapte de corupţie, alături de Ovidiu Szasz, pe atunci considerat complicele său (5 ani de puşcărie).
În prezent, Ovidiu Szasz este denunţătorul lui Adrian Mladin, într-un dosar asemănător. De data asta, Szasz l-a „turnat” pe naşul său, adică pe fostul primar, că vreme de 2 ani i-ar fi cerut ceea ce de ce la domnitorii fanarioţi românul a învăţat că se numeşte „para-îndărăt”, respectiv cota parte din fiecare tranzacţie cu terenuri făcută în mandatul lui Mladin. Procurorii DNA susţin că sumele se ridică la 2 milioane de euro. Mai trebuie spus, din capul locului, că relaţia lui Adrian Mladin cu Ovidiu Szasz e complicată peste poate: nu numai că s-au denunţat reciproc la DNA, dar sunt şi naşi, şi fini unul în raport cu celălalt.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.