Traficanţii vin acum şi cu laboratorul Recomandat

12 lab 12 lab

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Antidrog au depistat, în urma unei ample acţiuni pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în importul de droguri de mare risc pe teritoriul României, cocaină cu o valoare de piaţă de circa 200.000 de euro, precum şi un laborator de extragere secundară a cocainei.
La începutul lunii iunie a acestui an a fost constituit un grup infracţional organizat, format din doi cetăţeni români şi un cetăţean israelian, la care ulterior au aderat doi cetăţeni columbieni, care au sprijinit activitatea grupului, în scopul importului de droguri de mare risc, realizarea operaţiunilor chimice de extracţie, purificare a drogurilor şi distribuirea/ traficarea ulterioară a acestora pe teritoriul României, a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
"La data de 1 iulie, inculpaţii de cetăţenie columbiană însoţiţi de inculpaţii cetăţeni români au introdus pe teritoriul României cantitatea de aproximativ şase kilograme de cocaină. Cocaina a fost introdusa pe teritoriul Uniunii Europene pe cale aeriană de către inculpaţii cetăţeni columbieni. Cei doi inculpaţi de cetăţenie columbiană au avut pe lângă rolul de cărăuşi ai drogurilor şi pe acela de chimişti specializaţi în extragerea de cocaină din mărfuri aparent legale", precizează IGPR.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.