”Amenzile de pandemie” anulate. Guvernul trebuie să returneze banii Recomandat

Aproape jumătate dintre dosarele penale deschise împotriva celor care nu au respectat izolarea și carantina au fost clasate. Românii amendați vor primi banii înapoi.

Potrivit datelor făcute publice de către Parchetul General, procurorii au deschis 617 dosare de la începutul pandemiei împotriva persoanelor care au încălcat masurile de izolare și carantină, potrivit Parchetului General.

408 dintre acestea au fost pentru zădărnicirea combaterii bolilor și 204 pentru fals în declarații. Doar în 51 de cazuri s-a început urmărirea penală ”in personam” față de 66 de inculpați.

Până acum, doar 16 dosare au fost trimise în judecată, iar 5 prin acorduri de recunoaștere a vinovăției. 270 de cazuri, adică aproape jumătate, au fost clasate.

Curtea Constituțională a decis că ordonanța de urgentă prin care a fost majorat cunatumul amenzilor din timpul stării de urgență încalcă legea fundamentală.

Zilele trecute, Senatul a adoptat o propunere legislativă pentru anularea sancțiunilor date în acea perioadă și restituirea banilor celor care le-au plătit.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.