Șefa ÎCCJ, ACUZAȚII, de Ziua Justiției Recomandat

Preşedintele ICCJ Corina Corbu afirmă în mesajul de Ziua Justiţiei că este cel mai dificil an pentru societatea românească şi pentru sistemul judiciar din istoria recentă a României, că momentele dificile sunt însă uneori lecţia cea mai bună, declarându-se convinsă că atât societatea românească, în general, cât şi sistemul judiciar au resursele de seriozitate, pregătire şi ingeniozitate necesare pentru a depăşi această situaţie atipică, conform News.ro.

”Cunoaştem probabil cel mai dificil an pentru societatea românească şi pentru sistemul judiciar din istoria recentă a României. Momentele dificile sunt însă uneori lecţia cea mai bună pentru a învăţa să ne autodepăşim şi să reuşim să facem mai mult şi mai bine. Sunt convinsă că atât societatea românească, în general, cât şi sistemul judiciar au resursele de seriozitate, pregătire şi ingeniozitate necesare pentru a depăşi această situaţie atipică. Într-un an plin de provocări privind independenţa şi echilibrul sistemului judiciar, în special în ceea ce priveşte statutul judecătorilor, doresc să le mulţumesc colegilor mei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care îmi oferă zi după zi cel mai bun argument pentru a susţine poziţia sistemului judiciar şi locul puterii judecătoreşti în arhitectura constituţională a României – conduita şi înalta lor pregătire profesională sunt garanţia cea mai solidă a independenţei şi prestigiului instanţei supreme a României”, afirmă Gabriela Scutea.

”Colaboratorilor noştri procurori, avocaţi, notari publici, executori judecătoreşti, consilieri juridici le transmit că suntem pe deplin conştienţi că actul de justiţie este o muncă de echipă. În fiecare cauză în parte, fiecare actor judiciar are rolul său bine determinat, dar la nivel de sistem profesiile şi rolurile noastre sunt compatibile şi interdependente. Îmi exprim convingerea că vom găsi totdeauna echilibrul şi calea spre conlucrare. Le mulţumesc în mod public grefierilor, personalului IT şi tuturor categoriilor de personal auxiliar care constituie coloana vertebrală a sistemului judiciar. Rolul judecătorilor nu ar putea fi niciodată îndeplinit fără susţinerea lor permanentă şi indispensabilă”, transmite Scutea.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.