Ialomiţa: dozele de vaccin anti-COVID au fost livrate în cutii de pizza Recomandat

Vaccinarea anti-COVID a început, marţi, în judeţul Ialomiţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, unde dozele de vaccin au ajuns livrate în cutii de pizza, informează publicaţia locală Independentonline.

„Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza, într-adevăr, dar conţin cele 195 de flacoane. Este doar o întâmplare să semene foarte mult cu o cutie de pizza. Aşa sunt ele livrate. Un pachet conţine 5 astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze”, a răspuns medicul Valeriu Gheorghiţă, citat de Mediafax.

La insistenţele jurnaliştilor care au explicat că pe cutiile sosite la spitalul ialomiţean chiar scria „Pizza” pe ele, Gheorghiţă a replicat că important este să se respecte lanţul de frig.

„Vă cred. Nu ştiam acest aspect. Însă cred că acest aspect nu are legătură cu siguranţa cu care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul iniţial. Important este să se respecte lanţul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton ci în cutii frigorifice care monitorizează în permanenţă temperatura”, a declarat medicul militar.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.