Streinu-Cercel, semnal de alarmă: Virusul a suferit 38 de mutații și nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie Recomandat

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", consideră că virusul ucigaș nu va dispărea prea curând, iar acest lucru se datorează numărului de mutații pe care a început să îl dezvolte de la debutul său și până în prezent.

"Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie - nivelul mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte. Chiar în această dimineaţă am citit un articol care urmează să fie rapid publicat, cu multitudinea de mutaţii pe care le are la nivel de structură de spike, peste 38 de variante, care se pare că asociază un grad de infectivitate şi de severitate mai mare bolilor pe care le induc. Este foarte adevărat că aceste mutaţii au fost izolate de la Spitalul Pitie-Salpetriere din Paris", a afirmat Streinu-Cercel, potrivit Agerpres.

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 1356 de infectări din 23.402 teste. Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.265, dintre care 402 de pacienți la ATI. Bilanțul ajunge la 49.591 de cazuri de persoane infectate de la începutul epidemiei.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.