Orașul Aiud, inundat în urma unei viituri. Populația, avertizată prin RO-ALERT Recomandat

Ploile torențiale au inundat orașul Aiud, județul Alba. Autoritățile au transmis un mesaj RO-ALERT pentru populație, iar pompierii intervin cu motopompe pentru a scoate apa din locuințe și de pe străzi.

Din cauza puhoaielor de apă, traficul feroviar a fost oprit, iar două trenuri au rămas blocate între stații. De asemenea, opt străzi au fost inundate, iar o familie formată din doi adulți și un copil de 9 luni a fost evacuată din calea apelor.

„La momentul actual, în municipiul Aiud sunt inundate 8 străzi, iar circulaţia feroviară este întreruptă. Două trenuri sunt blocate la km 413+100. Grupa operativă, împreună cu prim-adjunctul inspectorului şef s-au deplasat în municipiul Aiud pentru coordonarea intervenţiei. Până la momentul de faţă, Detaşamentul de pompieri Aiud a intervenit în municipiul Aiud pentru următoarele situaţii de urgenţă: evacuarea unei familii de pe strada 1 Decembrie şi evacuarea animalelor din mai multe gospodării”, precizează reprezentanţii ISU Alba.

Primarul orașului Aiud: Împreună trecem peste orice necaz.".

„Îndemn la calm. Autoritățile sunt în zonă şi gestionează situația. Vă rugăm să rămâneți calmi. Astfel de situații se gestionează cu răbdare. Pentru moment vă putem spune că nu au fost înregistrate victime. Începând cu ora 04:00 au fost evacuate mai multe persoane. Comitetul Local pentru Situații de Urgență a stabilit deja prioritățile de acțiune. Ne concentrăm pe decolmatarea podurilor din aval pentru a fluidiza cursul apei. Tensiunea provocată de cantitatea imensă de apă este singurul pericol în acest moment. Continuăm cu podurile din amonte. De îndată ce apele se retrag, IGSU va ajunge în fiecare gospodărie afectată şi va ajuta la scoaterea apei. Operațiunea poate dura 2-3 zile după ce se retrag apele. Împreună trecem peste orice necaz”, a scris primarul orașului Aiud, Oana Badea, pe Facebook.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Marți, 23 Iunie 2020 09:00

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.