Premierul Orban, mesaj pentru primarii din România: „Fiţi alături de noi în acţiunea de combatere a riscului de răspândire a virusului” Recomandat

Premierul Ludovic Orban le cere primarilor din toată țara să sprijine acțiunile Guvernului luate în contextul epidemiei de Covid 19. Mesajul prim-ministrului a fost trimis în sistem videoconferință în timpul ședinței Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România.

Ludovic Orban a fost invitat să transmită un mesaj membrilor asociației. El s-a adresat primarilor solicitându-le să sprijine măsurile luate de Guvern în criza provocată de virusul Sars Cov 2. În plus, Orban le-a spus primarilor că trebuie să vină cu propriile măsuri în completarea celor promovate de Guvern.

„Eu am doar un mesaj simplu: să fiţi alături de noi în acţiunea de combatere a riscului de răspândire a virusului. E foarte importantă atitudinea primarilor, măsura în care primarii dau mesaje publice în comunitate şi, de asemenea, nu uitaţi măsura în care actele administrative sunt de natură a reduce riscul epidemiologic. Vă dau un singur exemplu: primăriile emit autorizaţiile de funcţionare pentru foarte multe tipuri de activităţi, noi putem suspenda doar parţial anumite tipuri de activităţi, în timp ce suspendarea autorizaţiilor este atributul exclusiv al primăriei şi vă cer concursul în efortul pe care-l avem pentru a limita răspândirea virusului”, a spus premierul Ludovic Orban.

De la debutul pandemiei, în România au fost raportate 45.902 de infectări cu coronavirus. 2.206 persoane au murit.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.