Guvernul a decis astăzi calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare Recomandat

Coaliţia PSD-PNL a finalizat discuţiile cu privire la calendarul electoral pentru alegerile prezidentiale si parlamentare.

Primul tur al prezidențialelor va avea loc pe 24 noiembrie, al doilea tur pe 8 decembrie iar pe 1 decembrie va fi scrutinul parlamentarelor. 

„Ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, după cum urmează: primul tur în data de 24 noiembrie, al doilea tur în data de 8 decembrie.  De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie”, a transmis PNL.

„Am încheiat astăzi, împreună cu partenerii de guvernare, un acord cu privire la calendarul electoral, care să respecte principiile discutate în cadrul consultărilor cu formațiunile politice reprezentate în Parlament. Am stabilit că alegerile prezidențiale vor fi organizate la 24 noiembrie – turul întâi și 8 decembrie – turul al doilea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie. Astfel, putem adopta chiar azi hotărârea de guvern prin care validăm calendarul alegerilor și închidem acest subiect”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.