Călin Popescu Tăriceanu:"Izolarea şi carantinarea masivă, mai grave decât infectarea câtorva dintre noi" Recomandat

Într-o postare publicată luni, pe Facebook, fostul lider ALDE Călin Popescu Tăriceanu este de părere că „ izolarea şi carantinarea masivă” ar avea „urmări în societate mult mai dramatice decât eventuala infectare a câtorva dintre noi”.Tăriceanu acuză că „Guvernul Orban şi trompetele lui răspândesc ideea că toţi cei care contestăm măsurile pe care le-au luat suntem nişte negaţionişti ai existenţei COVID-19”.

„Greşit! Şi noi, cei care punem sub semnul întrebării felul în care ei luptă cu COVID-19, ştim că virusul există şi că trebuie să ne protejăm. Cu ce nu suntem noi de acord este insistenţa guvernului PNL de a lua aceleaşi măsuri care de 7 luni nu dau rezultate. Am respectat tot ce ne-au spus: am stat 2 luni închişi în casă ieşind câte 2 ore dimineaţa şi 2 seara. Am sacrificat educaţia copiilor. Lucrăm de acasă! Nu mai mergem la cafenea! Şi cu ce rezultate?”, se întreabă noul coleg de partid al lui Victor Ponta.„Văd că acum au început din nou cu închideri şi izolări în masă. În primul rând, cred că au închis HORECA doar dintr-o ambiţie a guvernanţilor pentru că nu s-a stabilit nicăieri că acolo au fost focare de infecţie. Şi chiar dacă ar fi fost un loc sau două, nu închizi 20.000 de mici restaurante şi cafenele şi laşi pe drumuri sute de mii de oameni, ci iei măsuri acolo unde s-a întâmplat! În al doilea rând, izolarea nu trebuie făcută pentru oameni sănătoşi, ci pentru cei pozitivi. Carantinarea sau izolarea la grămadă nu este doar o încălcare a drepturilor noastre, dar este şi o crimă împotriva economiei şi vieţii sociale.

Aceste măsuri de izolare la grămadă sunt luate pentru că Iohannis şi Orban refuză varianta normală: testarea masivă şi constantă. Testând continuu poţi să identifici persoanele pozitive. Poţi să le izolezi pe ele şi contacţii lor, nu toată comunitatea. Gândiţi-vă că trăiţi într-o localitate de 1.000 de locuitori şi într-una dintre locuinţele din această comunitate se descoperă 3-4 pozitivi. Adică o familie. Conform regulamentelor impuse de guvernanţi se izolează tot satul! Nu pot fi carantinaţi doar ei şi cei care au fost contacte să fie testaţi?”, îşi continuă Tăriceanu discursul, potrivit epochtimes-romania.ro.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.