Marcel Ciolacu, liderul opoziției din România: „Guvernul de Dreapta amanetează țara pe 30 de ani” Recomandat

Marcel Ciolacu, președintele PSD și ppremierulrincipalul lider al opoziției, susține că Guvernul de dreapta a făcut praf economia națională și este nevoit să se împrumute galopant și să să ia măsuri de austeritate. Dovada este că  a amânat anunțarea bugetul pe anul în curs până în februarie, consideră Ciolacu.

Președintele PSD vorbește despre lipsa de viziune a PNL care a dus la situația în care s-a cheltuit enorm față de veniturile încasate pentru a obține cea mai mare cădere economică și cea mai slabă revenire din UE. Ciolacu mai arată că se confirmă că România, spre deosebire de celelalte țări din UE, a cheltuit banii aiurea fără a veni cu un plan serios de stimulare și revenire economică.

Va urma austeritatea, anunță Marcel Ciolacu pe FB: „Guvernarea pe datorie, în ritm de 1000 de euro pe secundă, duduie! Guvernul de Dreapta amanetează țara pe 30 de ani! Comisia Europeană este alertată că datoria publică va ajunge la 100% din PIB și confirmă cu Guvernul Cîțu va fi obligat să ia măsuri de consolidare fiscală – adică austeritate! De aceea, amână și mai mult prezentarea bugetului, undeva în februarie, ceea ce înseamnă că țara va avea buget abia în martie! Până atunci, zero investiții!”

Liderul opoziției mai arată că România va plăti cu vârf și îndesat împrumuturile făcute de Guvern.

„România se împrumută la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană. Guvernul de dreapta se împrumută la extern, pe termen lung, la dobânzi de 15 ori mai mari decât Bulgaria și de 19 ori mai mari decât Lituania. Guvernarea pe datorie afectează grav bugetul statului și buzunarele românilor. În următorii ani, peste 1 miliard euro vor plăti anual populația și companiile prin taxe și impozite în contul dobânzilor și comisioanelor. Guvernarea pe datorie afectează grav investițiile private. Guvernul mărește cererea de fonduri de împrumut și ține astfel dobânzile ridicate pentru finanțările bancare acordate sectorului privat. În plus, nu se mai creditează economia reală, băncile preferând să împrumute statul, la dobânzi mari și cu risc zero”, susține Ciolacu.

Criza se va prelungi mulți ani, prezice liderul PSD.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.