Firea: 'Guvernul va cădea cât de curând! A dus România în groapa austerității' Recomandat

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, acuză Guvernul condus de Florin Cîțu că a dus România la „groapa austerității”. Firea invocă scrisoarea oficială de la Comisia Europeană.

„Incompetența lor o vor plăti toți copiii și nepoții noștri! Guvernul va cădea, cât de curând, dar faptele grave împotriva românilor vor rămâne! Comisia Europeană arată că Guvernul Orban-Cîțu a dus România în groapa austerității! Scrisoarea oficială a Comisiei Europene arată că împrumuturile nebunești și măsurile haotice din ultimul an de guvernare PNL au produs dezechilibre majore în economie ce vor impune măsuri dure de austeritate.

Comisia Europeană arată și minciuna grosolană a lui Cîțu care susținea că s-a împrumutat pentru a susține economia în fața pandemiei.

În realitate, România a fost pe ultimul loc din UE cu doar 1% din PIB. Din aceste motive, Comisia Europeană vrea să se implice în realizarea bugetului României – doar Grecia a mai fost în această situație!În guvernarea PSD, de fiecare dată, realitatea economică arăta mai bine decât prognozele Comisiei Europene și ale FMI. De fiecare dată aceste instituții au fost nevoite să-și revizuiască prognozele în sens pozitiv.

În guvernarea PNL-USR, realitatea economică arată mai rău decât prognozele, pe care specialiștii au fost nevoiți să le revizuiască în sens negativ.

Cîțu a mințit ca de obicei când a spus că jumătate din deficitul din 2020 vine din măsurile pentru combaterea pandemiei. Comisia Europeană arată clar că guvernul PNL a folosit doar 1,4% din PIB pentru combaterea pandemiei, din care 0,4% au provenit din fondurile UE!Deci, doar 1% a fost sprijinul Guvernului României pentru mediul de afaceri.

Restul de 9% din deficitul bugetar este numai și numai rezultatul proastei guvernări Orban-Cîțu”, a spus Gabriela Firea, pe pagina ei de Facebook.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2021 03:02

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.