Marcel Ciolacu, consultare cu reprezentații Coaliției pentru Dezvoltarea României Recomandat

Deputatul PSD Marcel Ciolacu profită de momentul de slăbiciune al actualului Guvern. Moment generat de restricțiile pandemice impuse mediului de afaceri.

Astfel, PSD a organizat o consultare proprie cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR). Decizia vine în absența dialogului pe care Guvernul l-ar fi putut avea cu patronatele, atât pe buget, cât şi pe subiectul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 

Scopul consultării? PSD își dorește crearea unor modalități concrete prin care să poată transpune la nivel legislativ priorităţile mediului de afaceri, pentru a sprijini sectorul privat în contextul pandemiei şi al unei posibile crize economice.

Conform unui comunicat al PSD „au fost trecute în revistă o serie de proiecte legislative în domeniul sănătăţii, educaţiei, agriculturii sau turismului asupra cărora PSD şi Coaliţia pentru Dezvoltarea României vor avea consultări şi puncte de vedere comune.”

Președintele PSD consideră că reuniunea poate fi avantajoasă pentru ambele părți. El de de părere că statul poate să preia experienţa sectorului privat pentru a aplica măsuri concrete de debirocratizare, transparentizare şi digitalizare.

”Pandemia a dezvăluit cel mai bine vulnerabilităţile cu care se confruntă statul în acest moment. Şi cred că una dintre problemele majore care au stat în calea unei reacţii mai rapide la problemele generate de criză a fost administraţia greoaie. De aceea, consider că trebuie să folosim experienţa sectorului privat pentru a aplica şi la stat măsuri concrete de debirocratizare, transparentizare şi digitalizare. Este singura variantă pentru ca statul să nu mai fie doar reactiv, ci să prevină anumite probleme şi crize din societate”, a declarat președintele PSD.

(sursa foto: ȘtirileProTv) 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.