Ministrul Sănătății: Există multe locuri în Capitală unde nu se respectă regulile de protecție împotriva coronavirus Recomandat

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a delcarat că a observat multe locuri în București unde regulile de protecție împotriva COVID-19 nu sunt respectate. Acesta și-ar dori aplicarea unor sancțiuni mai dure. Nu exclude ca locurile respective să fie temporar închise. 

"Cred că trebuie să fim precauţi şi am avut astăzi o discuţie din nou cu domnul ministru Bode - personal, mergând prin oraş, atunci când pot să fac lucrul ăsta, am observat că sunt destule locuri aici, în Capitală, unde nu sunt respectate regulile. Aş prefera să închidem temporar câteva locuri în care nu se respectă regulile, înainte să închidem şcolile. Aş prefera să fie respectate regulile. Aş prefera sancţiuni mai dure, aceasta este preferinţa mea ca ministru al Sănătăţii şi preferinţa mea ca cetăţean", a afirmat Voiculescu la Parlament.

Ministrul a ținut să sublinieze că e vorba în special de locurile unde se țin petreceri. 

Întrebat dacă se pune problema unui al treila val al pandemiei Voilescu nu a putut exclude un asemenea scenariu.

"Pe de o parte, noi nu suntem Ministerul COVID-19, ci Ministerul Sănătăţii, aşa încât ne pregătim în acest moment să revizuim fluxurile din mai multe spitale care tratează pacienţi COVID, tocmai că există şi alţi pacienţi cu alte patologii care au nevoie de asistenţă medicală. Revizuim acum, împreună cu toate DSP-urile din ţară şi cu toate spitalele, aceste fluxuri în aşa fel încât spitalele să poate să ajute atât pacienţi cu COVID-19, cât şi pacienţi cu alte suferinţe. Dar, până una alta, nu putem exclude un alt treilea val. Asta înseamnă că păstrăm capacităţi care acum sunt libere în spitale tocmai pentru a avea posibilitatea să îngrijim pacienţi dacă va fi nevoie, sperăm să nu fie nevoie, dar nu putem exclude", a adăugat ministrul.

(sursa foto: Digi24) 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Sâmbătă, 27 Februarie 2021 14:10

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.