Cîțu, despre numărul paturilor la ATI: „Am cerut 1.600 și avem resurse necesare pentru asta” Recomandat

Premierul Florin Cîțu a anunțat marți că există rersurse necesare pentru creșterea numărului de paturi la ATI, în condițiile în care România a intrat în valul al treilea al pandemiei.

„Am fost la întâlnirea CNCCI duminică, iar informațiile nu au fost foarte bune. Numărul de paturi din ATI a scăzut de la începutul acestui an. Am spus clar că nu vreau să văd acest lucru, dar unii manageri de spitale au decis că trebuie să le reducă. De aceea am decis să creștem la 1.600 numărul de paturi ATI în perioada următoare. Nu lipsesc resursele. Sunt resurse necesare pentru a crește numărul de paturi. Acum sunt 1.408 paturi”, a declarat premierul.

Florin Cîțu spune că România a intrat în valul al treilea al pandemiei, iar dacă nu vor fi respectate regulile, vor fi restricții mai dure.

„Dacă vrem să păstrăm economia deschisă depinde doar de noi. Nu toată lumea a înțeles acest lucru și astăzi vedem că evoluția merge în direcția în care trebuie introduse noi restricții. Le-am introdus deja. Nu sunt adeptul unor restricții dure”, spune Cîțu.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.