Europarlamentarul Dacian Cioloș: strategia pentru păduri lansată de Comisia Europeană trebuie îmbunătățită Recomandat

Europarlamentarul Dacian Cioloș susține că strategia pentru păduri lansată de Comisia Europeană trebuie îmbunătățită astfel încât să răspundă situațiilor specifice din mai multe state membre. Totuși, Cioloș îi critică pe guvernanții din România pentru că nu au discutat această problemă.

Strategia este binevenită, dar are nevoie de îmbunătățiri, susține europarlamentarul Dacian Cioloș. O strategie și un set de măsuri pentru gestionarea pădurilor care ar aduce mai multă trasabilitate și transparentă în privința tăierilor de pădure, la folosirea lemnului în mod mai durabil și la adevărata lui valoare și responsabilități asumate de statele membre pentru împăduriri masive nu au cum sa facă rău pădurilor României.

Subiectul trebuia discutat în coaliția de guvernare, susține Cioloș.

„Este regretabil că acest subiect atât de important pentru România nu a fost discutat în Coaliția de guvernare. Situația pădurilor noastre și problemele pe care le avem cu tăierile masive și protejarea fondului forestier nu au nimic de-a face cu situația pădurilor din țările scandinave. Cu atât mai puțin cu situația din țări care își protejează pădurile acasă, dar sprijină exploatarea pădurilor în alte state membre, precum Austria”, este opinia lui Dacian Cioloș.

Politicianul român mai spune că susține ideea unei strategii europene pentru păduri.

„Susțin conturarea unei viziuni europene despre managementul pădurilor încă de pe când eram comisar european pentru Agricultură. Sigur, este nevoie și de alocarea unor resurse financiare adecvate, dar înainte de a ne fi alăturat demersului inițiat de alte state membre, aș fi vrut să fi citit și să fi discutat o analiză onestă despre plusurile și minusurile pentru România ale acestei strategii europene”, a precizat europarlamentarul român.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.