Deputatul PSD Viorica Sandu: PNRR-un fiasco pe care premierul îl consideră doză de adrenalină Recomandat

Viorica Sandu susține că „Guvernul Cȋțu nu a reușit să vină cu un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă care să fie acceptat de auroritățile europene”. Potrivit acesteia, publicaţia germană WELT a analizat într-un articol recent PNRR-urile prezentate de ţările din UE şi modul cum acestea au fost primite de Bruxelles.

-PNRR-ul României nu a convins ,iar jurnaliştii germani au punctat problemele care au dus la amânarea sa până în luna septembrie. După ce, ȋn iunie, Comisia Europeană a criticat dur -PNRR-ul depus de Guvernul român, și a cerut o serie de clarificări, presa germană scrie azi că riscăm, ȋn continuare, ca planul să fie respins.
-Guvernul Cîțu in afara faptului că a dat în nenumărate rânduri măsura incompetenței sale, este condus de un premier total rupt de realitate,prea implicat în campania electorală din interiorul PNL și mânat de ambiția exacerbată de a se vedea liderul suprem.
-Din acest motiv ceea ce este un eșec răsunător al guvernului român, acest chinuit și peticit PNRR, pentru premier este un succes răsunător.
-Mai mult, potrivit lui Cîțu, acesta este ca o doză de adrenalină pentru economia României, este un document foarte bun, România va primi 29,9 miliarde de euro în perioada următoare.
-Premierul nu face niște corelații simple: acesti bani vin de la Uniunea Europeană,iar aceasta, departe de a fi convinsă de PNRR-ul României ne-a lăsat corigenți pentru la toamnă .
-Mai mult chiar: se pare că PNRR-ul României era atât de slab încât Comisia Europeană a amenințat cu respingerea.
-Mai avem timp până ȋn septembrie să schimbăm conținutul documentelor trimise la Bruxelles, pentru a nu pierde banii europeni.
-Guvernul trebuie să ȋși recunoască neputința, să ȋnceteze să ne mai mintă și să se mai mintă că totul e bine și frumos. E timpul să alcătuiască o echipă de profesioniști, care să repare cât mai repede dezastrul din PNRR.
-PSD are asemenea profesioniști și e dispus să pună experiența acestora ȋn slujba proiectelor pentru România și pentru români.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.