Deputatul PNL George Stângă: Legea consumatorului vulnerabil, adoptată Recomandat

Deputatul PNL George Stângă anunță că a fost votat în Camera Deputaţilor proiectul legii consumatorului vulnerabil. „Un proiect extrem de important pentru milioane de români și o prioritate pentru PNL”, afirmă politicianul.
 
Legea va fi aplicată începând cu 1 noiembrie. „Peste 500.000 de gospodării din județul Galați și din întreaga Românie vor beneficia de sprijin din partea statului prin această lege. Adoptarea legii e cu atât mai importantă cu cât ea oferă cetățenilor protecție în fața creșterii prețurilor la gaze naturale și energie electrică. Am reușit o victorie importantă azi pentru români!”, a declarat George Stângă. 

Măsurile financiare sunt: ajutoare pentru încălzirea locuinţei, pentru consumul de energie, pentru acoperirea unei părţi din consumul energetic al gospodăriei pe tot parcursul anului, pentru achiziţionarea, în cadrul unei locuinţe, de echipamente eficiente din punct de vedere energetic, necesare pentru iluminarea, răcirea, încălzirea şi asigurarea apei calde de consum în locuinţă, pentru înlocuirea aparatelor de uz casnic depăşite din punct de vedere tehnic şi moral cu aparate de uz casnic eficiente din punct de vedere energetic, ajutoare pentru achiziţionarea de produse şi servicii în vederea creşterii performanţei energetice a clădirilor, ori pentru conectarea la sursele de energie, se precizează în raportul comisiilor de specialitate asupra proiectului.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Miercuri, 08 Septembrie 2021 09:35

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.