Vicepremierul Raluca Turcan: "Revenirea la starea de urgenţă depinde de efortul pe care cetăţenii sunt dispuşi să-l facă în acest sens" Recomandat

„Am văzut, la final de săptămână, evenimente în ţară, imagini în care românii, din dorinţa de a folosi la maximum noile măsuri de relaxare şi de a recupera timpul în care au stat în izolare, să nu mai ţină cont de aceste restricţii care trebuie să devină în perioada următoare de timp o constantă în viaţa noastră. Viaţa noastră s-a schimbat, nu mai este aceeaşi. Virusul este în comunitate, în societate, va trebui noi înşine să ne autoeducăm, astfel încât raportul efort individual - efort al instituţiilor să rămână în continuare unul echilibrat. Până acum am avut o gestiune bună, şi din perspectiva autorităţilor în gestionarea crizei, dar şi din perspectiva oamenilor”, a spus Raluca Turcan.

„Aş vrea să nu ne gândim la revenirea la scenariul de stare de urgenţă şi am spus: lucrul acesta depinde foarte mult de efortul pe care sunt dispuşi să îl facă în continuare oamenii, în acord cu deciziile guvernamentale. Noi vrem relaxare, pentru că această relaxare are un impact pozitiv şi asupra vieţii sociale şi asupra repornirii activităţii economice, dar relaxarea trebuie obligatoriu acompaniată de o schimbare a conduitei oamenilor, care, pur şi simplu, trebuie însuşită şi să devină practică normală”, a adăugat Turcan.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.