Viorica Sandu: Schimbare majoră pentru proiectele de energie regenerabilă Recomandat

Deputatul Viorica Sandu anunță schimbări majore pentru proiectele de energie regenerabilă. Potrivit deputatului, modificările adoptate de Parlamentul European vor simplifica implementarea proiectelor din domeniul energiilor regenerabile, datorită reducerii, iar în unele cazuri, a eliminării termenelor pentru acordarea autorizațiilor. „Se pune capăt astfel unei birocrații excesive”, a punctat Sandu.
 
Dintre modificările adoptate: se introduce pentru instalațiile solare sub 50 kW o procedură simplă de notificare, care nu mai necesită vreo aprobare; se reduc termenele-limită pentru acordarea autorizațiilor în cazul proiectelor din zonele de accelerare a energiei din surse regenerabile:
 
„În zonele prioritare: termenul maxim de aprobare va fi de 9 luni; termenul maxim 6 luni pentru creșterea capacității sau pentru instalații noi cu o capacitate electrică mai mică de 150kW. În afara zonelor prioritare, pentru aceleași tipuri de proiecte: termenul maxim de aprobare va fi de 18 luni (față de cei 2 ani propuși de Comisia Europeană); termenul maxim de 1 an pentru creșterea capacității sau pentru instalații noi cu o capacitate electrică mai mică de 150kW”, a transmis Viorica Sandu, pe Facebook.
 
În cazul echipamentelor de energie solară în structuri artificiale, inclusiv clădiri, procesul de acordare a autorizației pentru instalarea echipamentelor de energie solară, inclusiv a instalațiilor solare integrate în clădiri, în structuri artificiale existente sau viitoare, cu excluderea suprafețelor de apă artificială, aprobarea proiectului va trebui să fie făcută în maxim 3 luni
 
„Se introduce, pentru instalațiile solare sub 50 kW, o procedură simplă de notificare. Cerințele pentru construcții în vigoare urmează să fie eliminate: instalația de energie solară integrată în clădiri va fi scutită de evaluarea impactului asupra mediului; termenul de verificarea a cererilor, de către autoritățile publice, de 30 de zile de la data depunerii cererilor pentru instalații noi de energie regenerabilă; termenul de verificarea a cererilor pentru instalații cu o capacitate electrică mai mică de 150 kW și pentru noi aplicații de realimentare a centralelor, faza de verificare se va finaliza în termen de 15 zile”, a completat deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.