Ministrul Energiei: Ţara noastră şi Bulgaria vor relua negocierile pentru a construi hidrocentrala de la Turnu Măgurele-Nicopol Recomandat

Mnistrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că a discutat cu ministrul Energiei din Bulgaria Rosen Hristov, iar cele două ţări vor relua negocierile pentru a construi hidrocentrala de la Turnu Măgurele - Nicopol. 

„România și Bulgaria vor relua negocierile pentru a construi hidrocentrala de la Turnu Măgurele - Nicopol. Proiectul hidrotehnic va avea 840 MW putere instalată, din care 420 MW partea românească, cu o producție totală de 4400 GW pe an, respectiv 2200 GW pentru România.

Am convenit cu ministrul Energiei din Bulgaria Rosen Hristov că este un proiect necesar, foarte important pentru asigurarea independenței și securității energetice. Am purtat aceste discuții cu ministrul Hristov la cea de-a 26-a Conferință organizată de Institute of Energy for South-East Europe cu tema "Energy & Development 2022», de la Atena”, a transmis Virgil Popescu, pe Facebook. 

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Miercuri, 23 Noiembrie 2022 09:22

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.