Raluca Turcan: îngrijirea persoanelor vârstnice la domiciliu, obiectiv ce poate fi atins prin finanțare din PNRR Recomandat

Proiectul inițiat de Raluca Turcan și asumat de Guvern a fost votat în Parlament: îngrijirea persoanelor vârstnice la domiciliu-obiectiv ce poate fi atins prin finanțare din PNRR.
 
„Am negociat, ca prin PNRR, țara noastră să primească aproape 90 de milioane de euro pentru a ajuta persoanele vulnerabile, cu deosebire bătrânii, să obțină asistență socială și medicală la domiciliu sau în centrele de zi de asistență și îngrijire. Este mai eficient să previi, decât să tratezi sau să internezi. Iar unul din trei bătrâni are nevoie de cineva care să-l ajute să treacă mai ușor peste provocările vârstei.
Odată cu aceste prevederi, ne asigurăm că „finanțarea urmează beneficiarul” și autoritățile locale nu vor primi o obligație în plus, fără a li se oferi și fondurile de care au nevoie. Am reușit să modificăm la Comisia de Muncă să oferim un minim de 30% din costul total de la centru către UAT-uri”, a transmis Raluca Turcan, pe Facebook. 
 
Pe lângă acest ajutor, vor fi construite și 71 de centre de zi de asistență și îngrijire pentru persoanele vârstnice dependente, care vor avea și echipe mobile gata oricând să intervină la domiciliu.
 
„Reamintesc și faptul că am negociat ca prin PNRR Ministerul Muncii să poată accesa aproape 4 miliarde de euro. Am prevăzut bani pentru reforma sistemului de pensii, o asistență socială pentru oamenii vulnerabili țintită, sprijinirea familiilor, crearea de noi locuri de muncă”, a adăugat fostul ministru al Muncii. 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.